Pestobröd

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 bröd
Pestobröd
- 1 dl fiberhusk
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk flingsalt
- 3 ½ dl vatten
- ½ msk äppelcidervinäger
- 3 äggvitor
Fyllning
- 1 dl pesto
- ¾ dl riven parmesanost
Till pensling
- 1 äggula
- 1 msk mandelmjöl
- ½-1 tsk flingsalt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Koka upp vattnet och vinägern. Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och vispa hastigt ihop med elvisp. Tillsätt äggvitan direkt och vispa snabbt ihop till en deg.
- Forma degen till en limpa, det går lättast om man fuktar händerna med lite kallt vatten förts.
- Platta ut degen till en rektangel cirka 1 centimeter tjock, kavla lätt.
- Bred på peston och strö över parmesanost. Rulla ihop till en rulle och tryck ihop degen i kanterna lite.
- Lägg limpan på en plåt, pensla med äggula och strö över mandelmjöl och flingsalt.
- Grädda på nedersta falsen i cirka 60-65 minuter, det ska kännas torrt när det är färdigt.
- Ta ut bröden och låt de svalna. Skär upp i skivor.

Du kanske även gillar
Populära recept