Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Persisk bowl med lammgryta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Lammgryta

  • 500 g lammbog eller lammstek
  • raps- eller olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl tomatsås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger

Myntayoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk hackad mynta
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade

Persisk bowl

  • 8 dl kokt couscous
  • 2 avokado
  • 2 nektariner eller persikor
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 1 dl mandel

Till garnering

  • rödbetsgroddar
  • mynta, hackad

Så här gör du

  1. Lammgryta: Skär köttet i 3x3 centimeter stora bitar och stek det i oljan, salta och peppra. Lägg bitarna i en gryta eller i en kastrull.
  2. Skala och strimla löken och fräs den i lite olja. Skär tomaterna i små bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med vitlöken.
  3. Häll på tomatsås, vatten och vinäger.
  4. Koka upp och sjud under lock i cirka 50-60 minuter. Späd eventuellt med lite mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Myntayoghurt: Blanda ihop alla ingredienser.
  6. Servering: Koka couscousen enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Skala och skär avokadon i skivor, skär nektarinerna eller persikorna i klyftor och lägg i skålarna. Lägg upp lammgrytan i skålarna och toppa med granatäpple och mandel. Garnera med rödbetsgroddar och mynta. Servera med myntayoghurten.