Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Persiljefylld stekt strömming med grönt mos

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • Cirka 750 g rensad strömming
  • Salt

Grönt mos

  • 1 kg potatis
  • 3-4 dl mjölk
  • Knappt 1 dl finhackad dragon
  • 3 msk fint hackad gräslök
  • Salt och peppar

Fyllning

  • Hackad persilja
  • Smör till stekning

Panering

  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • Salt

Till servering

  • Morötter, gärna blåa
  • Några droppar olivolja och balsamvinäger.

Så här gör du

  1. Börja med moset. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Salta. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Lägg på de andra. Vänd dem i mjölet.
  3. Hetta upp smör i en panna. Stek strömmingen 3-4 minuter på varje sida.
  4. Råriv morötterna och droppa över lite olivolja och balsamvinäger.