Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Persiljebakad gös med rödbeta, kapris & skysås


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett täcke av persilja och pankoströbröd gör att gösfiléerna behåller sin saftighet när de bakas i ugnen

Ingredienser

4 portioner

  • 2 gösfiléer à 350 g, (alt torsk, sik eller gädda)

  • salt, peppar

  • 2 msk smör till formen

  • 2 dl panko, asiatiskt ströbröd
  • 
1 dl slätbladig persilja

  • 1 salladslök

  • 1/2 dl smält smör

  • 2 dl fiskbuljong, koncentrerad fond eller tärning+vatten


Servera med:


  • kokt potatis

  • kokta, små rödbetor
  • 
kapris
  • 
dill


Så här gör du

  1. Torka av fisken och skär den i portionsbitar. Salta och peppra. Lägg fisken i en smord ugnsform.

  2. Mixa samman panko, persilja och salladslök till en smulig massa. Tillsätt smält smör och fördela blandningen ovanpå fisken i ett jämnt lager.

  3. Ugnsbaka fisken i mitten av ugnen, 200 grader, 10-15 minuter.

  4. Koka upp fiskbuljongen, tillsätt skyn från ugnsformen och koka ihop skyn.

  5. Servera fisken med sky, klyftor av kokt rödbeta, kapris, dill och kokt potatis.