Pernillas godaste västerbottenpaj

Ingredienser
10 bitar
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 1 tsk kummin
Fyllning:
- 200 g riven västerbottenost
- 3 st ägg
- 3 dl mellangrädde
- 1/2 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- ev gräslök och färska fikon till garnering
Så här gör du
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i en matberedare.
- Rosta gärna kumminfröna i en torr het panna först. Låt degen vila en timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en springform, se till att den går upp ordentligt på kanterna.
- Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Bred ut den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
- Häll äggstanningen över osten och grädda i ytterligare 20 minuter.
- Skär upp i tunna skivor och garnera ev med gräslök och färska fikon.
- Servera pajen rumstempererad.
1 kommentar om "Pernillas godaste västerbottenpaj"

Du kanske även gillar
Populära recept
Joulumaa11
Mycket gott!!