Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Perfekt löskokt ägg.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Att koka ägg är faktiskt inte så lätt som det låter. Man vill ju ha vitan mjuk och gulan rinnig.

Ett löskokt ägg med lite salt på till frukost är underbart eller som en förrätt med sparris som man doppar i den härliga gulan.

Men hur får man då ett perfekt löskokt ägg? Kokar man det finns det risk att vitan blir för hård.
Testa detta recept/tips

Ingredienser

4 portion
  • 4 st ägg, normalstora

Så här gör du

  1. Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten, sätt på ett lock. Sätt plattan på max och precis när det börja koka så dra du kastullen från värmen och sätter en timer på 6 min. Skölj dom sedan i kallt vatten. Hugg av toppen på ägget och njut.
2 kommentarer om "Perfekt löskokt ägg."