Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparsås – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 23 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • smör, till stekning
  • 2 msk konjak
  • 2 - 3 dl kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt

Så här gör du

  1. Koka upp pepparkornen i vatten. Sila av och upprepa proceduren med nytt vatten. Sila av pepparkornen och stöt dem grovt i mortel.
  2. Fräs lök och peppar i smör i en stekpanna på medelvärme. Löken ska bli genomskinlig men inte brynt. Tillsätt konjak och, om du vill, bränn av genom att tända eld på spriten. Tänk bara på att inte ha stekpannan under fläkten när du flamberar.
  3. Tillsätt 2 dl av fonden i såsen och koka upp. Tillsätt grädde och koka ihop till en simmig konsistens.Smaka av med senap och salt. Vill du ha en tunnare sås, så späd eventuell med lite mer fond.