Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparrotssill med äpple

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning 5-minuters ­inläggningssill, 3 filéer
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk riven pepparrot
  • 4 salladslökar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm vitpeppar från kvarn
  • 1/2 dl bladpersilja
  • 1 rött äpple

Så här gör du

  1. Låt sillen rinna av. Skär i smala bitar. Blanda g­räddfil, majonnäs, pepparrot, skivad ­salladslök, salt, socker, ­vitpeppar och hackad bladpersilja till en ­marinad.
  2. Varva marinad och sill i en burk. Se till att sillen blir täckt med ­marinad. Sätt på lock. Låt stå i kylen minst 1 dygn.
  3. Dela, kärna ur och tärna ­äpplet. Blanda ner äppeltärningar strax innan serveringen.