Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparrotsgravad strömming

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Klargravad strömming (görs dagen innan)

  • 12 dl vatten
  • 2 1/2 dl ättiksprit
  • 1 msk salt
  • 500 g dragen strömmingsfilé (skinnfria filéer)

Pepparrotssås

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl finhackad silverlök
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 2 krm salt
  • 1 krm finmald svartpeppar

Tillbehör

  • 4 kokta ägg, kokta i 7 minuter
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 msk hackad dill

Så här gör du

  1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
  2. Lägg strömmingen i lagen. Förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
  3. Pepparrotssås: Blanda alla ingredienser.
  4. Pepparrotsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
  5. Blanda strömmingen med pepparrotssåsen. Lägg upp strömmingen i en skål.
  6. Hacka äggen och lägg på.
  7. Toppa med riven pepparrot och dill.