Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkaksrulltårta – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1/2 dl mjölk

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk grand marnier

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.
  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.
  4. Vispa grädden ganska hårt och blanda i grand marnier. Bred grädden över kakan och rulla ihop försiktigt från långsidan.
  5. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.