Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkaksmuffins

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

12 muffins

Pepparkaksmuffins

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl frysta lingon, blandade med 1 msk vetemjöl

Topping:

  • kesella
  • lingon
  • kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt där vardera hål rymmer 1 dl eller ställ muffinsformar på en plåt.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden.
  3. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade.
  5. Låt muffinsen kallna.
  6. Lägg en klick kesella och några lingon på muffinsen och pudra över kanel.
2 kommentarer om "Pepparkaksmuffins"
  • Nillamaria
    Nillamaria

    Är det fel i receptet vad gäller mängden vätska? Det gick absolut inte att hälla smeten i formarna, knappt klicka ut dem, eftersom smeten blev stenhård. Resultatet blev fula och kompakta muffins men ganska goda ändå.

  • T.
    T.

    Bra recept, men lite otydligt. Det blev väldigt uppskattat på julfesten