Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakslinzercookies

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl mandelmjöl
  • Kristyr
  • 2-2 1/2 dl florsocker
  • 2 msk äggvita
  • Att pudra med:
  • cirka 2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Vispa smör och socker, tillsätt äggulan. Tillsätt lite i taget av vetemjölet och sedan pepparkakskryddan och mandelmjölet. Arbeta ihop degen hastigt med händerna. Låt degen vila i en plastpåse 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 165 grader. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla degen lätt och försiktigt (degen är lite smulig), tryck ut kakor med runda utstickare cirka 6 centimeter i diameter, tryck ut cirka 24 stycken kakor och tryck ut mindre hål cirka 2 centimeter i diameter i hälften av kakorna. Flytta över kakorna med hjälp av en palett eller kniv till en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  3. Vispa upp äggvita och tillsätt lite florsocker i taget tills kristyren får en bra konsistens. Fyll i en spritspåse.
  4. Låt kakorna svalna på plåten och flytta sedan över dem på ett galler. Spritsa på lite kristyr på alla kakor utan hål. Lägg på de med hål och tryck till lite försiktigt. Pudra med florsocker.