Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakskärleksmums

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl mjölk

Glasyr

  • 50 g smör, smält
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 1 1/2-3 msk vatten

Garnering

  • riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, pepparkakskryddor, kanel och bakpulver i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
  2. Häll smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 minuter. Låt den kallna i formen.
  4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
  5. Bred ut glasyren över kakan.
  6. Strö över kokos och låt sedan glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
6 kommentarer om "Pepparkakskärleksmums"
  • sabina_larsson
    sabina_larsson

    Hur mycket bakpulver ska det vara?
    Det står bakpulver i beskrivningen, men det finns inget bakpulver med i ingredienserna.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till sabina_larsson

      Hej Sabina! Tack för att du såg detta, nu är rätt mängd kanel och bakpulver med i receptet! Hoppas kakan smakar gott! 🙂 Mvh Mitt Kök!

      • sabina_larsson
        sabina_larsson
        svar till Mitt Kök

        Tack så jättemycket för ert svar! Kakan blev riktigt lyckad. Alla i familjen älskade den.
        Mvh /Sabina

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till sabina_larsson

      Nu finns rätt mängd kanel också! 🙂