Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakscheesecake med clementin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 portioner

Botten:

  • 30 st krossade pepparkakor
  • 100 g smält smör
  • 200 g philadelphia

Fyllning:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mild yoghurt
  • 4 clementiner
  • 1 dl socker
  • 8 gelatinblad

Så här gör du

  1. Krossa kakorna (spara lite smulor till garnering) och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform som du klätt i bakpapper i botten och längs kanterna. Bred på philadelphian i ett jämnt lager.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt och fluffig och blanda ner yoghurten. Skala clementinerna och skär ner dem i små bitar, blanda ner i grädden tillsammans med sockret.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet utan att krama ur dem. Smält på svag värme i en kastrull och låt svalna. Vispa sedan ner gelatinet i gräddblandningen.
  4. Häll fyllningen i formen och sätt in i kylen och låt stelna i 3-4 timmar.
  5. Garnera med pepparkaksmulor, clementiner, hallon och mynta.