Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakscheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g digestivekex
  • 100 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • 500 g kesella
  • 5 blad gelatin
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • vinterfrukter (fikon, granatäpple, ananas)

Så här gör du

  1. Smält smöret. Krossa eller mixa digestive­kex och pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22-24 cm).
  2. Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden.
  3. Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan.
  4. Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen. Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter.