Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkaksbiskvier

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken

Botten

  • 50 g sötmandel
  • 1 äggvita
  • 40 g sötströ
  • 1 proteinbar med smak av cashewnöt och karamell

Fyllning

  • 80 g rumstempererat smör
  • 50 g sötströ
  • 1 äggula
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk malda nejlikor

Topping

  • 200 g mörk sockerfri choklad (går bra med vanlig choklad också men då blir biskvierna inte sockerfria)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla och skala sötmandlarna, låt dem sedan torka ordentligt.
  3. Mixa sötmandlarna tillsammans med sötströ. Riv proteinbaren, tillsätt den och äggvitan (spara gulan) i mandelblandningen.
  4. Spritsa bottnarna på en bakplåtspappersklädd plåt, grädda i 12 15 min. Lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna på galler.
  5. Vispa smöret luftigt (gärna med en ballongvisp). Tillsätt resterande ingredienser och vispa tills fyllningen blir riktigt fluffig. Stryk upp fyllningen på undersidan av bottnarna, ställ sedan i kylen medan du smälter chokladen.
  6. Vispa smöret luftigt (gärna med en ballongvisp). Tillsätt resterande ingredienser och vispa tills fyllningen blir riktigt fluffig. Stryk upp fyllningen på undersidan av bottnarna, ställ sedan i kylen medan du smälter chokladen.
  7. Doppa biskvierna i chokladen och låt torka på bakplåtspapper.
2 kommentarer om "Pepparkaksbiskvier"
  • Ann Barman
    Ann Barman

    nr6 har upprepats i beskrivningen 🙂 ska man doppa eller hälla över chokladen? Ann

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ann Barman

      Hej Ann,
      Och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Man doppar biskvierna i den smälta chokladen. Den sista instruktionen hade fallit bort men är nu med i receptet.
      Lycka till med bakningen!
      Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen