Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakor

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 250 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 msk malda nejlikor
  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 1 msk vatten
  • 7 dl mjöl

Så här gör du

  1. Blanda smält smör, strösocker, ljus sirap, kanel, malda nejlikor till en jämn smet i en stor bunke
  2. Blanda bikarbonaten och vattnet så att bikarbonaten löser upp sig. Lägg i vattenblandningen i smeten och rör runt
  3. Vänd ner allt mjöl och blanda mycket noga. Knåda degen i 5min med bakmaskin och 10min om du knådar för hand
  4. Om ni väljer att skära pepparkakorna så rulla ur degen i två längder, slå in rullarna i gladpack och låt dem vila från en till tre dagar. Skär i tunna skivor och grädda dem varsamt mitt i ugn. Låt vila i kylskåp
  5. Om ni väljer att göra pepparkaksfigurer så låter ni endast degen vila i bunken från en till tre dagar. Grädda dem varsamt mitt i ugn.
  6. Grädda på 175grader i 8-10min