Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pepparkakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • 150 g margarin
  • 130 g (1 3/4 dl) rårörsocker
  • 150 g (1 dl) mörk sirap
  • 15 g (1 msk) pepparkakskrydda (lika delar kanel, ingefära & mald nejlika)
  • 8 g (10 krm) bikarbonat
  • 200 g (3,3 dl) rismjöl
  • 120 g (2 dl) bovetemjöl
  • 35 g (2 1/2 msk) vatten

Så här gör du

  1. Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare.
  2. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat.
  3. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen.
  5. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen.
  6. Du kan baka ut pepparkakorna på två sätt:
  7. Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper.
  8. Alternativ 2: Låt degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.
  9. Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.
  10. Pepparkakshus: Blanda degen 4-5 minuter efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.