Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

PENNE RIGATE BOLOGNESE MED ZUCCHINI OCH PUMPA

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • Barilla Penne Rigate 400 g
  • Zucchini 3
  • Pumpa 150 g
  • Köttfärs 400 g
  • Grädde 1 dl
  • Torrt vitt vin 1 glas
  • Tomatpuré 1 msk
  • Lök 50 g
  • Selleri 40 g
  • Morötter 40 g
  • Olivolja (extra jungfru) 2 msk
  • Riven Parmigiano Reggiano 50 g
  • Hackad persilja

Så här gör du

  1. Gör i ordning bolognesen: hacka lök, selleri och morot och bryn bitarna i 2 matskedar olivolja i en teflonpanna.
  2. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den på medelhög värme.
  3. Tillsätt vinet och reducera.
  4. Tillsätt tomatpurén och en sked kokvatten och låt sjuda försiktigt i 15 minuter.
  5. Tillsätt sedan grädden; koka upp, lyft ur rosmarinen och ställ åt sidan.
  6. Tvätta zucchinin och skär den i stavar. Skär pumpaköttet i små tärningar.
  7. Hetta upp en matsked jungfruolja i en teflonpanna och sautera zucchinin och potatisen. Tillsätt en nypa salt och ställ åt sidan.
  8. Koka pastan al dente i rikligt med vatten.
  9. Låt rinna av och blanda ner i stekpannan med bolognsesåsen. Blanda väl, tillsätt riven Parmigiano Reggiano och strö zucchini och pumpa över.