Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Penne puttanesca med soltorkade tomater

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g penne pasta
  • 80 g sardeller i olja
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 dl vitt vin
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 150 g blandade svarta och gröna oliver
  • 3 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar
  • 20 g färsk bladpersilja

Så här gör du

  1. Finhacka lök och vitlök. Häll av oljan från sardellerna och skär dem i små bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och sardeller med lite olja i en stekpanna i ett par minuter. Krydda med chiliflakes.
  3. Häll över vinet och låt det koka in i ca fem minuter.
  4. Tillsätt körsbärstomater, tomatpuré och oregano. Låt puttra på svag värme.
  5. Häll av oljan och grovhacka de soltorkade tomater. Lägg ner dem i tomatsåsen med oliverna och kaprisen. Låt alltsammans puttra på svag värme medan du kokar pastan (ca 10-15 minuter)
  6. Tillaga pastan enligt anvisningarna på förpackningen
  7. Smaka av såsen med salt och peppar. Var försiktig med saltet då sardellerna redan tillfört mycket sälta.
  8. Blanda såsen med den färdigkokta pastan. Grovhacka persiljan och rör ned hälften. Strö resten ovanpå och servera!