Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Penne med kyckling, spenat och svamp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g penne
  • 3 st kycklingfiléer, 400 g
  • 1 st rödlök, liten
  • 200 g champinjoner
  • 70 g babyspenat, en påse
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • nymald svartpeppar

Topping:

  • riven cheddar

Så här gör du

  1. Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
  2. Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
  3. Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
  4. Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
  5. Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar. 5. Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
  6. Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.
1 kommentar om "Penne med kyckling, spenat och svamp"
  • CG
    CG

    Gott!

    Men jag körde på höften då jag inte hade fin rödlök (de jag hade fick hamna i komposten) hemma och inte heller babyspenat.

    Det blev ändå godis-mums då jag körde i lite broccoli och vitlök och schalottenlök 🙂

    Man måste våga trixa och mixa i köket, och som jag = skjuta från höften!!!