Penne med kyckling, spenat och svamp

Leif Jacobsson
Ingredienser
4 portioner
- 350 g penne
- 3 st kycklingfiléer, 400 g
- 1 st rödlök, liten
- 200 g champinjoner
- 70 g babyspenat, en påse
- 1 dl vitt torrt vin
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- salt
- nymald svartpeppar
Topping:
- riven cheddar
Så här gör du
- Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
- Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
- Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
- Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
- Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar. 5. Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
- Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.
1 kommentar om "Penne med kyckling, spenat och svamp"

Du kanske även gillar
Populära recept
CG
Gott!
Men jag körde på höften då jag inte hade fin rödlök (de jag hade fick hamna i komposten) hemma och inte heller babyspenat.
Det blev ändå godis-mums då jag körde i lite broccoli och vitlök och schalottenlök 🙂
Man måste våga trixa och mixa i köket, och som jag = skjuta från höften!!!