Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Penne all’arrabbiata Calabrese

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Serveras med:

  • 500 g Penne rigate pasta
  • 80 g Pecorino romano ost
  • Salt & peppar
  • Hackad persilja

Såsen:

  • 50 ml Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor (finhackade)
  • 60 g 'Nduja
  • 400 g Krossade tomater

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan och fräs snabbt vitlöken och 'ndujan.
  2. Addera krossade tomater och koka försiktigt i 10 min tills såsen reducerat lite.
  3. Under tiden som såsen puttrar, koka pastan al dente i saltat vatten.
  4. Häll av pastan i släng den i såspannan, rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rykande varmt med nyriven pecorino och hackad färsk persilja.