Penne all’Amatriciana

Foto: Ove Lindfors.
Ingredienser
4 portioner
- 400 g penne
- 200 g pancetta eller rökt sidfläsk
- 2 st rödlökar
- 2 krm chiliflakes
- olivolja
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 1 1/2 dl rödvin
- 2 burkar skalade tomater à 400 gram
- 1 dl färska oreganoblad
- flingsalt
- nymald peppar
- 2-3 dl riven pecorino
Så här gör du
- Skär pancettan i tändstickstunna stavar. Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivolja några minuter utan att den tar färg. Tillsätt pancetta och chili och fortsätt steka tills pancettan är knaprig.
- Tillsätt rosmarin och vin och koka tills det mesta av vinet kokat in. Tillsätt tomater och oregano.
- Koka såsen på svag värme under lock tills den är tjock och mörk, 45 minuter-1 timme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan i lättsaltat vatten men häll av kokvattnet någon minut före den koktid som anges på förpackningen. Låt pastan rinna av.
- Häll ner pastan i grytan och vänd runt någon minut för att den ska ta smak av såsen. Vänd ner 1 dl av den rivna osten, servera resten till.

Du kanske även gillar
Populära recept