Pekannötsrutor – recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
18 stycken
- 1 dl vispgrädde
- 50 g mörk choklad, sockerfri
- 40 g smör, mjukt
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1 1/2 dl kokosmjöl
- 1 1/2 msk lättströ
Till garnering
- 35 g mörk choklad, sockerfri
- pekannötter
Så här gör du
- Lägg plastfilm i en plastform.
- Koka upp grädden, hacka chokladen och smält den i den varma grädden.
- Rör i smör, mandelmjöl, kokosmjöl och lättströ. Häll upp massan i formen och låt den stå i kylen tills chokladen stelnat.
- Ta ut formen och lossa chokladen från plasten.
- Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över.
- Lägg på pekannötter och skär upp i bitar med en vass kniv.

Du kanske även gillar
Populära recept