Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pekannötpaj med färskost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 65 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl rå-, strö- eller farinsocker
  • 3 ägg
  • 200 g pekannötter
  • 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • lättvispad grädde med vanilj

Så här gör du

  1. Dela smöret och finfördela det i mjölet med en gaffel. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant cirka 23 cm. Nagga botten och fäst kanten med foliepapper. Förgrädda pajskalet på 225 grader i cirka 10 minuter.
  2. Sänk värmen till 180 grader. Koka upp smör och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
  3. Vispa råsocker och ägg pösigt. Tillsätt pekannötterna och vanilj. Blanda samman med ostsmeten och fyll pajskalet. Grädda på 180 grader i cirka 30 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde.