Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Peanut butter Chocolate Flapjacks

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 dl ekologiskt smör
  • 1 dl indiansocker ( eller valfri sötning )
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 st ägg
  • 6 dl glutenfria havregryn
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 stora msk osötat jordnötssmör

Så här gör du

  1. Smält smör och sötning i en kastrull på medel värme. Rör om och låt koka upp i ca 30 sekunder. Ta bort från värmen och låt svalna i ett par minuter.
  2. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa lätt. Tillsätt sedan havregrynen och blanda, låt koka på låg värme i ca 3-4 minuter medan du rör om.
  3. Tryck sedan ut havreblandningen i en form klädd i bakplåtspapper.
  4. Smält choklad och jordnötssmör på låg värm i en kastrull. Rör om tills du får en len och fin smet.
  5. Bre sedan choklad smeten över havreblandningen. Låt stå i kylen minst 2 timmar innan servering. Skär i mindre bitar.