Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlovatårta

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer

Botten

  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker

Till fyllning och garnering

  • 5-6 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • eventuellt röd karamellfärg
  • 1 hallon eller röda vinbär eller både och
  • 100 g mörk choklad grovt riven

Så här gör du

  1. Vispa äggvitorna till hårt fast skum. Vänd försiktigt ner sockret.
  2. Rita en rundel, cirka 25 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg på en plåt och bred ut marängsmeten så runt och jämnt som möjligt.
  3. Ställ in i 250° varm ugn, men stäng genast av den. Öppna absolut inte luckan de första 15 minuterna. Låt marängen stå i ugnen i några timmar.
  4. Lägg upp marängbotten på ett fat. Vispa grädden och smaksätt den med vaniljsocker. Tillsätt några droppar röd karamellfärg.
  5. Bred ut grädden över marängen och garnera med hallon eller vinbär eller både och. Riv till sist över den mörka chokladen.