Pavlovatårta

Ingredienser
6 personer
Botten
- 5 äggvitor
- 2 1/2 dl strösocker
Till fyllning och garnering
- 5-6 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- eventuellt röd karamellfärg
- 1 hallon eller röda vinbär eller både och
- 100 g mörk choklad grovt riven
Så här gör du
- Vispa äggvitorna till hårt fast skum. Vänd försiktigt ner sockret.
- Rita en rundel, cirka 25 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg på en plåt och bred ut marängsmeten så runt och jämnt som möjligt.
- Ställ in i 250° varm ugn, men stäng genast av den. Öppna absolut inte luckan de första 15 minuterna. Låt marängen stå i ugnen i några timmar.
- Lägg upp marängbotten på ett fat. Vispa grädden och smaksätt den med vaniljsocker. Tillsätt några droppar röd karamellfärg.
- Bred ut grädden över marängen och garnera med hallon eller vinbär eller både och. Riv till sist över den mörka chokladen.

Du kanske även gillar
Populära recept