Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlovatårta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk ättiksprit, 12 %
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Garnering

  • 1 dl lemoncurd
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 mango och 3 passionsfrukter

Så här gör du

  1. Mät upp äggvitorna i en torr, ren och helst rundbottnad skål. Vispa dem till hårt skum.
  2. Tillsätt ättiksprit.
  3. Blanda socker, vaniljsocker och maizenamjöl.
  4. Vänd ner blandningen i vitorna.
  5. Rör försiktigt.
  6. Bred ut smeten i en välsmord, rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda bottnen i 150 grader på galler i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 timme.
  7. Låt bottnen kallna. Lossa kanten på formen försiktigt och ta därefter bottenplattan.
  8. Vispa grädden tjock.
  9. Bred på lemoncurd och på bottnen och toppa med vispad grädde.
  10. Garnera med tärnad mango och passionsfruktkärnor.