Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlovarulltårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

8 - 10 bitar
  • 5 st äggvitor, rumsvarma
  • 1 tsk ättika
  • 2,5 dl strösocker, gärna finkorningt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning och garnering:

  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar, i skivor
  • kiwi, i skivor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna så det bildas en form 30 x 40 cm. Klipp jack i hörnen så går de lättare att forma.
  3. Vispa äggvitor och ättika i en ren och torr skål tills det blir som raklödder.
  4. Tillsätt hälften av sockret, lite i taget under fortsatt vispning.
  5. Blanda resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget.
  6. När allt socker är tillsatt och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret.
  7. Grädda mitt i ugnen tills ytan fått lite färg, ca 15 minuter.
  8. Ta ut långpannan, sockra lite på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Dra bort papperet och låt kakan svalna.
  9. Vispa grädden till ganska hårt skum. Ta undan lite av grädden till att dekorera med och bred resten över kakan. Fördela skivade jordgubbar över.
  10. Rulla samman ganska löst och lägg på ett serveringsfat. Spritsa gräddrosor och dekorera med kiwi. Obs! Vispgrädde och kiwi bör inte blandas, därför ligger den skivade frukten bara som dekoration.