Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 4 äggvitor
  • 
2 1/2 dl strösocker
  • 
1/2 krm salt
  • 
2 tsk majsena
  • 
1/2 tsk vaniljsocker
  • 
1 tsk vitvinsvinäger


Fyllning

  • 
3 dl vispgrädde
  • 
frukt och bär

Så här gör du

  1. 
1. Ta fram en helt ren rostfri bunke eller glasskål.

  2. Sätt ugnen på 125 grader.

  3. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills smeten är fast och glansig. Blanda ihop majsena och vaniljsocker och sikta försiktigt ner det i smeten tillsammans med vitvinsvinäger. Vänd runt.

  4. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, cirka 20 centimeter i diameter. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspappret och forma den rund. Dra med en spatel upp kanter. Ställ in marängen i ugnen och grädda i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat, gärna över natten.

  5. Fyll marängen med vispad grädde samt färska bär och frukter.