Pavlova med vit chokladkräm och bär

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
6 bitar
- 4 stora äggvitor
- 3 1/2 dl strösocker
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 100 g vit choklad, hackad
- 200 g cream cheese, exempelvis Philadelphia
Till garnering
- 125 g hallon och/eller blåbär
- ekologiskt odlade, ätbara blommor
- myntablad
- 1-2 msk florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, 3 msk i taget tills marängsmeten blir styv och blank.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en rundel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg upp marängsmeten i mitten av rundeln och bred ut smeten inom rundelns ramar.
- Grädda marängen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
- Koka upp 1 dl av grädden i en liten släpplättstekpanna. Lägg i den hackade chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Låt chokladen kallna, men inte stelna. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa ihop cream cheese och choklad till kräm. Vispa i resten av grädden, 3 msk i taget.
- Toppa marängen med krämen, garnera med bär, blommor och siktat florsocker strax före serveringen.

Du kanske även gillar
Populära recept