Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med vit chokladkräm och bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 4 stora äggvitor
  • 3 1/2 dl strösocker

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 200 g cream cheese, exempelvis Philadelphia

Till garnering

  • 125 g hallon och/eller blåbär
  • ekologiskt odlade, ätbara blommor
  • myntablad
  • 1-2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, 3 msk i taget tills marängsmeten blir styv och blank.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en rundel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg upp marängsmeten i mitten av rundeln och bred ut smeten inom rundelns ramar.
  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
  5. Koka upp 1 dl av grädden i en liten släpplättstekpanna. Lägg i den hackade chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Låt chokladen kallna, men inte stelna. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa ihop cream cheese och choklad till kräm. Vispa i resten av grädden, 3 msk i taget.
  6. Toppa marängen med krämen, garnera med bär, blommor och siktat florsocker strax före serveringen.