Pavlova med vit choklad- och cream cheesefrosting

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
6 bitar
- 4 stora äggvitor
- 1 msk vatten
- 3 dl socker
Fyllning
- 100 g vit choklad
- 200 g cream cheese
Till garnering
- 125 g blåbär
- 4-5 jordgubbar eller hallon
- myntablad
- florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, använd gärna köksmaskin monterad med en visp. Tillsätt vattnet och vispa ihop. Vispa i sockret, ca 2 msk i taget. Vispa marängmassan ca 5 minuter.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg marängsmeten inom rundel-ramarna och forma till en kulle. Gör en fördjupning i mitten med en matsked.
- Grädda i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
- Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna.
- Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt chokladen och vispa ihop.
- Fyll den kalla marängen med krämen. Garnera med bär, myntan och siktat florsocker.

Du kanske även gillar
Populära recept