Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med passionscurd & hallon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

8 BITAR

Marängbottnar

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker

Passionscurd

  • 1 gelatinblad
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 passionsfrukter, kärnorna
  • 2 msk passionsfruktspuré eller 2 msk färskpressad citron- eller apelsinsaft 30 g smör
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula

Till montering & garnering

  • 3 dl lättvispad grädde 200 g hallon
  • 1 passionsfrukt mynta

Så här gör du

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna och citronsaften till ett skum. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret. Vispa in sockret i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter.
  3. Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
  4. Häll marängsmeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa marängen i två rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda marängbottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 3 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100 grader och låt dem torka i ugnen i cirka 1 timme.
  5. Passionscurd: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5–10 minuter. Blanda citronsaft, citronskal, kärnorna från passionsfrukten, purén eller citron- eller apelsinsaften, smör och socker i en rostfri kastrull. Smält allt på låg värme.
  6. Dra av kastrullen från plattan. Låt svalna tills det blir ljummet.
  7. Vispa ihop ägg och äggula i en bunke och häll ner i kastrullen.
  8. Sjud försiktigt under vispning tills blandningen tjocknar. Dra av från plattan.
  9. Lyft upp gelatinbladet och lägg ner det i den varma curden. Rör om tills gelatinet smält. Häll upp curden i en bunke. Täck med plastfilm. Låt kallna i kylen.
  10. Montering: Lägg på hälften av passionscurden på den ena av marängbottnarna, lägg på hälften av grädden på den andra.
  11. Lägg ihop bottnarna så att curd och grädde möts.
  12. Toppa pavlovan med passionscurd och grädde.
  13. Garnering: Garnera tårtan med hallon och två passionsfruktshalvor samt mynta