Pavlova med passionscurd & hallon

Ingredienser
8 BITAR
Marängbottnar
- 3 äggvitor
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 dl strösocker
- 2 dl florsocker
Passionscurd
- 1 gelatinblad
- 1 citron, saft och finrivet skal
- 2 passionsfrukter, kärnorna
- 2 msk passionsfruktspuré eller 2 msk färskpressad citron- eller apelsinsaft 30 g smör
- 1 1 ⁄2 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
Till montering & garnering
- 3 dl lättvispad grädde 200 g hallon
- 1 passionsfrukt mynta
Så här gör du
- Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna och citronsaften till ett skum. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret. Vispa in sockret i skummet. Tillsätt resten av sockret, öka hastigheten igen och vispa ett par minuter.
- Sikta florsockret genom en sikt eller en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.
- Häll marängsmeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa marängen i två rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda marängbottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 3 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100 grader och låt dem torka i ugnen i cirka 1 timme.
- Passionscurd: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5–10 minuter. Blanda citronsaft, citronskal, kärnorna från passionsfrukten, purén eller citron- eller apelsinsaften, smör och socker i en rostfri kastrull. Smält allt på låg värme.
- Dra av kastrullen från plattan. Låt svalna tills det blir ljummet.
- Vispa ihop ägg och äggula i en bunke och häll ner i kastrullen.
- Sjud försiktigt under vispning tills blandningen tjocknar. Dra av från plattan.
- Lyft upp gelatinbladet och lägg ner det i den varma curden. Rör om tills gelatinet smält. Häll upp curden i en bunke. Täck med plastfilm. Låt kallna i kylen.
- Montering: Lägg på hälften av passionscurden på den ena av marängbottnarna, lägg på hälften av grädden på den andra.
- Lägg ihop bottnarna så att curd och grädde möts.
- Toppa pavlovan med passionscurd och grädde.
- Garnering: Garnera tårtan med hallon och två passionsfruktshalvor samt mynta

Du kanske även gillar
Populära recept