Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pavlova med färskost och curd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bitar
  • 3 stora ägg
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 150 g färskost
  • 3-4 msk vispgrädde
  • 4-5 msk passionsfrukt- eller lemon curd

Garnering

  • chokladägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita en rundel, cirka 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en ugnsplåt.
  2. Vispa äggvitorna i en stor bunke till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa ihop. Vispa i resten av sockret i 3–4 omgångar.
  3. Bred cirka hälften av marängen, som en 8 cm bred krans i rundeln. Spritsa resten av marängsmeten till sex stycken fågelbon på kransen.
  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
  5. Vispa ihop cream cheese och grädde i en bunke. Smaka av med 1 msk av curden. Klicka cirka 2 msk kräm i vaje fågelbo och ringla över resten av curden.
  6. Garnera med hela och krossade chokladägg.