Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastramigryta med syltlök & champinjoner


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

  • 5 pastrami (jag använde pastrami av nötkött)

  • 1 rödlök

  • 100 g syltlök

  • 3 dl kalvfond

  • 3 dl grädde

  • 1 dl ketchup

  • 3/4 dl ajvar relish, mild

  • mörk majsena

  • smör till stekning

  • guldsoya (för färgens skull)


Så här gör du

  1. Strimla pastramin (den brukar vara uppskuren i tunna skivor, så det är bara att skära dem i centimeter-breda strimlor).

  2. Hacka rödlöken och lägg i en gryta med fräsande smör. Lägg i de hela champinjonerna och syltlöken. Lägg i den strimlade pastramin och låt alltsammans fräsa i 5 minuter.

  3. Tillsätt ajvar och ketchup och rör runt blandningen så att det fördelar sig ordentligt.

  4. Häll över fonden och grädden och låt koka upp.

  5. Red av till önskad tjocklek med majsena och avsluta med några droppar guldsoya för att få en fin brun färg på grytan.