Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastéis de nata

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Baka Portugals goda nationalkaka. Fyllningen påminner om crème brulée eller katalanska crema catalana.

Ingredienser

12 bitar

Bottnar

  • 150 g mandelmjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk kokosmjöl

Fyllning

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl sötströ
  • 1 kanelstång
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop mandelmjöl, smör och kokosmjöl till en deg. Fodra små aluminiumformar (mazarinformar) med pajdegen och sätt dem på en plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 220 grader.
  5. Koka upp grädde, vatten, sötströ, kanel och citronskal och dra av från värmen.
  6. Rör ihop äggen med grädden och blanda ner.
  7. Häll upp äggstanningen i formarna med bottnarna och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut och låt svalna i formarna. Ställ in kakorna i kylen ett par timmar.