Pastasås med kassler & grönkål

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 350 g kassler
- 1 1/2 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 175 g strimlad grönkål
- 2 msk rapsolja
- 1 röd paprika
- 2 dl crème fraiche
- 1 kapsel kycklingfond, t.ex Fond du chef
- 2 msk hackad basilika
- salt och peppar
Servera med
- kokt färsk tagliatelle
- hyvlad parmesanost
Så här gör du
- Skär kasslern i strimlor. Skär purjo löken i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Fräs purjolök, vitlök, grönkål och paprika i en gryta med olja. Tillsätt kassler, crème fraiche, kycklingfond och basilika. Låt grytan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med kokt tagliatelle och garnera med hyvlade parmesan flagor.

Du kanske även gillar
Populära recept