Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasås med kassler & grönkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g kassler
  • 1 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 175 g strimlad grönkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kapsel kycklingfond, t.ex Fond du chef
  • 2 msk hackad basilika
  • salt och peppar

Servera med

  • kokt färsk tagliatelle
  • hyvlad parmesanost

Så här gör du

  1. Skär kasslern i strimlor. Skär purjo­ löken i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Fräs purjolök, vitlök, grönkål och paprika i en gryta med olja. Tillsätt kassler, crème fraiche, kycklingfond och basilika. Låt grytan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med kokt tagliatelle och garnera med hyvlade parmesan­ flagor.