Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasallad med tomatdressing, mozzarella och parmaskinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 300 g rigatoni
  • 150 g skivad prosciutto crudo (lufttorkad italiensk skinka) skuren i bitar
  • 250 g mozzarella, skuren i små tärningar
  • 1 liten huvudsallad
  • 1 liten ekbladssallad
  • 1 näve rucola

Dressing

  • 8 soltorkade tomater inlagda i olja, skurna i små bitar
  • 0 ,5 citron, zestat skal
  • 0 ,5 dl olivolja
  • Cirka 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 salladslökar, skurna i strimlor
  • Salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den 1 minut kortare tid än vad som anges på förpackningen. Spola snabbt av med kallt vatten och låt pastan rinna av i ett durkslag.
  3. Häll över pastan i en skål, tillsätt dressingen, blanda noga och smaka av med salt och eventuellt med ytterligare lite olja och citronsaft. Låt stå tills pastan kallnat och dragit åt sig av dressingen. Smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
  4. Skölj och strimla salladerna, skaka av vattnet med en salladsslunga eller slunga den i en kökshanduk. Salladerna ska blandas med pastan i samband med serveringen. Lägg dem i en plastpåse med några droppar vatten, behåll luften i påsen och tillslut. Lägg sedan in den i kylskåp.
  5. Vid serveringen: blanda först skinka och mozzarellatärningar med pastan och sedan med salladerna. Smaka av.