Logga in här

Pastasallad med skinka och mozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g pennepasta

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 
flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 3 salladslökar

  • 2 tomater

  • 2 nektariner
  • 
cirka 200 g cocktailmozzarella

  • 50 g rucola

  • 1 basilika
  • 
cirka 150 g skivad lufttorkad skinka

  • parmesanost

  • 1/2 dl rostade pinjenötter


Så här gör du

  1. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Blanda med olivolja,­ balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.­

  2. Strimla löken. Skär tomater och nektariner i mindre bitar.

  3. Blanda i lök, tomater, nektariner och mozzarella. Vänd ner rucola och basilikablad vid servering. Lägg upp salladen och fördela skinkan­ runtom. Strö över hyvlad parmesan och nötter.