Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasallad med pesto – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Lättlagat och mättande – prova Paolo Robertos pastasallad!

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g penne eller annan kort pasta
  • 25 g pinjenötter
  • 150 g prosciutto crudo
  • 1 l blandade salladssorter, sköljda och avrunna
  • salt och peppar

Pesto

  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 msk kapris
  • 12 svarta kärnfria oliver
  • 1 dl basilikablad
  • cirka 2 msk olivolja
  • 1/2 dl parmesanost i flagor
  • salt och peppar

Till servering

  • parmesanost

Så här gör du

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  2. Hacka alla ingredienserna till peston (spara några nötter för att strö över portionerna). De finhackas lättast i matberedare eller med en mixer.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den 1 minut kortare tid än vad som anges på förpackningen. Spola snabbt av med kallt vatten och låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör i peston. Blanda noga och häll sedan över pastan i en stor salladsskål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda i salladsbladen och pinjenötterna strax före serveringen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen överströdd med rostade pinjenötter och parmesanflagor och med några skivor prosciutto på sidan.