Logga in här

Pastasallad med lax, stenbitsrom och rödvinsvinägrett

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g pasta, till exempel cotelli grande
  • 200 g rökt lax
  • 2 avokado
  • 50 g rucola
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 burk stenbitsrom eller löjrom

Vinägrett

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • grovkornig svartpeppar
  • Garnering:
  • grovkornig svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt pastan svalna.
  2. Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och grovkornig svartpeppar till en vinägrett.
  3. Skär laxen i breda strimlor och avokadon i stora tärningar. Blanda pasta, rödvinsvinägrett, lax, avokado och rucola i en skål.
  4. Bred ut salladen på ett uppläggningsfat. Hacka rödlöken och strö den ovanpå salladen tillsammans med dill och persilja. Klicka på stenbitsrom och strö på lite grovkornig svartpeppar.