Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasallad med kyckling & örtdressing

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Pastasallad gör sig väldigt bra på både till lunch och middag, som sommarsallad eller som matig buffésallad. Här är ett recept med godsaker som grillad kyckling, champinjoner, färska örter och kronärtskocka.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 grillad kyckling
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt, peppar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 paprikor, gul och röd
  • 200 g pastaskruvar

Örtdressing:

  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 knippa persilja
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 1 msk repad timjan
  • 1/2 knippa gräslök
  • salt, peppar

Till garnering och servering:

  • cirka 100 g blandade sallatsblad
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 50 g parmesanflagor (riven parmesanost)

Så här gör du

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
  2. Låt kronärtskockshjärtan rinna av i en sil och dela dem i bitar. Dela cocktailtomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av kokvattnet och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Örtdressing: Mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kycklingen, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprikor. Lägg upp på stort fat varvat med blandade sallatsblad. Garnera med färsk basilika och parmesanflagor.