Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastasallad med keso & parmesan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g kort pasta, till exempel skruvar
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd chili
  • 2 lite mindre paprikor gärna i olika färger
  • 1 liten squash
  • 200 g cocktailtomater
  • margarin eller smör att steka i
  • 200 g kallrökt skinka eller annan skinka
  • 1 dl svarta oliver

Keso- och parmesanröra

  • 250 g keso naturell
  • 1 1/2 dl finriven färsk parmesan
  • 3/4 dl finhackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Hacka löken och skär chilin i riktigt små bitar. Skär paprikan i bitar och squashen i skivor. Halvera tomaterna.
  2. Fräs lök och chili i lite margarin eller smör i en stor stekpanna, löken ska bli glansig. Lägg det stekta åt sidan.
  3. Fräs paprika och squash så att det får färg. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med någon minut. Rör ner löken och chilin.
  4. Skär skinkan i strimlor. Blanda grön­sakerna med pasta, skinka och oliver.
  5. Blanda keso, parmesan och bladpersilja till en röra. Lägg röran i en egen liten burk. Servera pastasalladen med keso- och parmesanröran.