Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng – recept på lättlagad gratäng

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta penne
  • 1 gul lök
  • 1/2-1 röd spansk chilipeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 350 g fryst quornfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • salt, peppar

Till gratinering

  • 2 dl riven lagrad ost
  • Till servering:

Gremolata

  • 1 vältvättad citron, zestat skal
  • 1 knippa persilja
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i en stor stekpanna med rapsolja på medelvärme, tills löken är mjuk. Tillsätt quornfärsen och stek den under omrörning. Tillsätt krossade tomater, socker, salt, och peppar. Låt färsen koka 10 minuter.
  3. Blanda färsen med pastan och lägg över i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  4. Gremolata: Hacka zestat citronskal, persilja och vitlök. Strö över pastagratängen strax innan serveringen.