Pastagratäng med spenat

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 2 förp fylld pasta med t ex med skinka, ricotta eller svamp
- 1 förp spenat, ca 100 g
- 50-75 g parmesan
Gratängsås
- 3 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl grönsaksbuljong, på tärning
- 3 dl grädde
- salt, peppar
Till garnering och servering
- rostade pinjenötter
- tomatsallad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Riv osten.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
- Garnera med pinjenötter. Servera med sallad.

Du kanske även gillar
Populära recept