Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 förp fylld pasta med t ex med skinka, ricotta eller svamp
  • 1 förp spenat, ca 100 g
  • 50-75 g parmesan

Gratängsås

  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong, på tärning
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar

Till garnering och servering

  • rostade pinjenötter
  • tomatsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Riv osten.
  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
  6. Garnera med pinjenötter. Servera med sallad.