Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g pasta, till exempel rigatoni
  • ca 100 g babyspenat
  • 3 msk smör till såsen + ca ½ msk till formen
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • 1 dl soltorkade marinerade cocktailtomater, avrunna
  • 3 dl färskriven parmesan

Till garnering och servering

  • 50 g flagad parmesan
  • basilikablad
  • citronskivor
  • baguette

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag.
  3. Smält smöret i kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i mjölken och grädden i omgångar och sjud ca 3 minuter.
  4. Salta och peppra. Blanda i de soltorkade marinerade tomaterna. Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. Blanda i osten. Häll pastan i en smord gratängform. Lägg på cocktailtomaterna.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. Garnera med flagad parmesan och basilika. Servera med citronskivor och baguette.