Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med kyckling, ajvar relish, oliver och fetaost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g pasta penne
  • 550 g minutstrimlor, kycklingbröstfilé
  • 2 msk rapsolja + smör
  • salt, svartpeppar
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk mild ajvar relish, 350 g
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 200 g fetaost

Till garnering

  • rosmarin
  • svarta urkärnade oliver

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av den snabbt med kallt vatten. Låt den rinna av i ett durkslag. Bred ut pastan i en stor smord ugnsfast form.
  2. Stek kycklingstrimlorna i en het stekpanna med rapsolja och smör, cirka 3 minuter. Salta och peppra.
  3. Skär champinjonerna i kvartar och skiva purjolöken. Fräs champinjonerna i en stekpanna med olja och smör, tillsammans med skivad purjolök. Tillsätt ajvar relish och vin. Koka 5 minuter under omrörning. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Bred blandningen över pastan i en stor smord ugnsfast form. Skär fetaosten i kuber och fördela i formen. Gratinera i mitten av ugnen, 10–15 minuter. Garnera med rosmarin och oliver.