Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med kassler & gorgonzola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

En god gratäng brukar uppskattas av de allra flesta. Den här matiga gratängen innehåller pasta, kassler och broccoli.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g pasta, till exempel penne eller snäckor
  • 250 g färsk broccoli
  • cirka 300 g kassler
  • cirka 150 g gorgonzola
  • 1 –1 1⁄2 dl valnötter
  • 2 1 ⁄2 dl mellangrädde
  • 1 ⁄2 dl standardmjölk
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • cirka 2 dl riven ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av.
  2. Dela broccolin i mindre buketter. Skär stammen i mindre bitar. Förväll i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Skär kasslern i små bitar. Dela ost och nötter i mindre bitar.
  3. Blanda allt utom den rivna osten i en stor bunke. Krydda med salt och peppar. Häll över i en ugnsfast form. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.