Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med chorizo och rostad paprikasås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion

Okokt pastapenne

  • 200 g okokt pasta penne

Chorizo

  • 200 g rå chorizo

Rostad paprikasås

  • 1 st röd paprika
  • 1/2 st gul paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd lök
  • 3 st vitlökssklyftor
  • 2,5 msk naturell philadelphiaost
  • 1 dl valfri riven ost
  • 1,5 dl mellan grädde
  • torkad alt färsk timjan
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • valfri mängd riven ost till gratinering

Ugnsform 23 cm om du använder en rund

Så här gör du

  1. Koka 200 gr okokt pasta penne eller annan pasta. Skölj av den kokta pastan i kallt vatten ställ åt sidan för att svalna.
  2. Häll lite olivolja i botten på en ugnsform samma som du sedan ska gratinera gratängen i och lägg ner lök, vitlök och paprika rosta allt i ugn på 225 grader i mitten, 25 min.
  3. Skiva den råa chorizon i bitar och stek den i 5 min på medelvärme med lite olivolja. Ställ åt sidan när den är klar.
  4. Ta ut de rostade grönsakerna från ugnen och tag bort det brända på paprikan den får gärna ha lite färg men inte vara för bränd. Häll ner de ugnsrostade grönsakerna i en matberedare tillsammans med 2,5 msk naturell philadelphiaost, 1 dl valfri riven ost, 1,5 dl mellan grädde. Mixa allt till en sås smaka av med lite torkad alt färsk timjan (gratängen är även god utan timjan), salt och peppar.
  5. Blanda ner såsen i den kalla pastan rör om. Varva pasta, korv, pasta och täck med riven ost. Gratinera i ugnen näst nederst på 225 grader i 20 min.
  6. Gratängen räcker till 2-3 personer.