Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med chili kyckling.

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Till såsen

  • 1 burk Lätt créme fraiche med paprika och chili
  • 2 Champinjoner
  • 1 Kycklingfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Timjan
  • chiliflakes
  • salt & citronpeppar
  • Citronsaft
  • Purjolök
  • 3-4 st Vitlöksklyftor
  • 1-2 msk kalvfond

För övrigt behövs

  • 2-3 dl Low Carb pasta penne
  • 1 pkt fetaost

Så här gör du

  1. Börja med att koka din Low Carb pasta i ca 8 minuter.
  2. Häll pastan i en ungsvänlig form och strö över halva paketet fetaost. Peppra, salta och strö även lite timjan över.
  3. Stek sedan din kycklingfilé i citronpeppar, salt, chiliflakes och timjan. Låt den få färg och häll därefter i den skivade champinjonen och purjolöken. Pressa nu citronsaft över allt.
  4. Låt allt stekas ihop ett tag men lägg sedan i créme fraischen, båda versionerna. Låt det koka och riv sedan i dina vitlöksklyftor.
  5. Häll "såsen" över pastan och strö resten av fetaosten över allt.
  6. Ställ in i ugnen på 200 grader i några minuter, ca 10-15 så osten smälter!
  7. Gör gärna en sallad till med majs, gurka, tomat och bönor! Njut.