Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pastagratäng med chili kyckling.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Hej alla matglada!
Jag testar att göra pastagratäng med nyttig pasta och kryddig chili.

Den pastan jag valt att använda hör till sortimentet ”Low Carb” och kan återfinnas på diverse livsmedelsaffärer. Det är en mycket kolhydratsfattig produkt som jag gillar och använder ofta!

Ingredienser

1 portion

Till såsen

  • 1 burk Lätt créme fraiche med paprika och chili
  • 2 Champinjoner
  • 1 Kycklingfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Timjan
  • chiliflakes
  • salt & citronpeppar
  • Citronsaft
  • Purjolök
  • 3-4 st Vitlöksklyftor
  • 1-2 msk kalvfond

För övrigt behövs

  • 2-3 dl Low Carb pasta penne
  • 1 pkt fetaost

Så här gör du

  1. Börja med att koka din Low Carb pasta i ca 8 minuter.
  2. Häll pastan i en ungsvänlig form och strö över halva paketet fetaost. Peppra, salta och strö även lite timjan över.
  3. Stek sedan din kycklingfilé i citronpeppar, salt, chiliflakes och timjan. Låt den få färg och häll därefter i den skivade champinjonen och purjolöken. Pressa nu citronsaft över allt.
  4. Låt allt stekas ihop ett tag men lägg sedan i créme fraischen, båda versionerna. Låt det koka och riv sedan i dina vitlöksklyftor.
  5. Häll "såsen" över pastan och strö resten av fetaosten över allt.
  6. Ställ in i ugnen på 200 grader i några minuter, ca 10-15 så osten smälter!
  7. Gör gärna en sallad till med majs, gurka, tomat och bönor! Njut.